Naturbaseret terapi og sundhedsfremme – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Landmaster > Om uddannelsen > Naturbaseret terapi og...

Naturbaseret terapi og sundhedsfremme

Naturbaseret terapi og sundhedsfremme

Vi ved i dag, at naturen er en vigtig ressource i forhold til menneskers sundhed. Forskellige typer af natur hjælper med at opretholde og fremme et godt helbred og kan også fungere som støttende miljø i behandling. Denne gren af uddannelsen fokuserer på forståelse, udvikling og gennemførelse af naturbaserede programmer inden for sundhedsfremme, naturbaseret terapi og haveterapi. Er især interessant for dig, der har en videregådende sundhedsfaglig uddannelse og arbejder som ergoterapeut, fysioterapeut, sygeplejerske, psykolog, læge eller har en baggrund inden for det pædagogiske område som lærer eller pædagog.

Grenen ’Naturbaseret terapi og sundhedsfremme’ tilbyder disse fagmoduler:

Desuden skal du gennemføre to obligatoriske fællesmoduler:

  • Modul 2: Stedets betydning – innovation og projektudvikling (7,5 ECTS)
  • Modul 3: Videnskabsteorier og analysemetoder (7,5 ECTS)

Uddannelsen afsluttes med et masterprojekt:

  • Modul 6: Masterprojekt (15 ECTS)

Som studerende skal du gennemføre de to obligatoriske moduler og mindst to fagmoduler og skrive et masterprojektet inden for natur og sundhed. Desuden skal du gennemføre et fagmodul, som frit kan vælges fra alle grene af uddannelsen, i alt 60 ETCS-point.

De fleste af modulerne foregår rundt om i landet, hvor der findes praktiske eksempler på modulets tema. Et fagmodul består typisk af to internatophold a 2,5 døgns varighed og to temadage/seminarer a 1 dag. 

Ansvarlig for fagmodulerne: Ulrika Stigsdotter og Dorthe Varning Poulsen, Institut for Geovidenskab og Planlægning, Københavns Universitet.

Ansvarlig for fællesmodul 2: Hanne W. Tanvig og Dorthe Varning Poulsen, Institut for Geovidenskab og Planlægning, Københavns Universitet. 

Ansvarlig for fællesmodul 3: Christian Gamborg, Institut for Fødevare- og Naturressourceøkonomi, Københavns Universitet.