Studiemiljø

Studiemiljø på Landmasteruddannelsen. Fotograf: Liv & Landskab

Fotograf: Troels Lyndelse

Uddannelsens moduler varer ca. 1 semester og består af to internatkurser og temadag. Internatkurserne foregår altid ude i landet – et nyt sted hver gang. Vi har typisk base på et vandrerhjem e.l., hvor der både er plads til undervisning, samvær og overnatning under samme tag. Når man først er flyttet ud af sin travle hverdag, er det lettere at fokusere på uddannelsen.

Den teoretiske undervisning kombineres altid med ekskursioner til lokale projekter, hvor vi også møder de fagfolk og ildsjæle, der står bag. Denne lokale forankring er et omdrejningspunkt for uddannelsen og giver stort udbytte. Deltagerne ser løsninger og udfordringer ude i virkeligheden, og de praktiske eksempler inddrages direkte i undervisningen. Samtidig lærer alle et nyt område at kende og kan drage nytte af de lokale erfaringer. Værterne får nye øjne på deres projekter, og der er ligefrem efterspørgsel på at få besøg af masteruddannelsen.

Studiemiljø på Landmasteruddannelsen. Foto: Liv & Landskab

Foto: Troels Lyndelse

Dagene er ofte lange, men stemningen er god, fordi alle er meget fokuserede. Deltagerne samarbejder på kryds og tværs og får kontakter, som de senere bruger i deres daglige arbejde. Om aftenen er der gerne nogle mere uformelle diskussioner. Netværk dannes, og grunden lægges i nogle tilfælde også til nye venskaber. Uddannelsen giver med andre ord både faglig og personlig udvikling.